نسترن کوهی از گیاهان دارویی ارزشمند است که از میوه های آن در درمان بعضی بیماریها استفاده میشود . از جمله : کاهش اسیداوریک – درمان نقرس – مداوای تورم کلیه ها و مجاری ادراری میباشد. روغن دانه این گیاه در صنایع بهداشتی و آرایشی مورد استفاده قرار میگیرد . 
نسترن گیاهی درختچه ای و چند ساله است و متعلق به تیره گل سرخ است و سرشار از ویتامین ث است. در سایه یا آفتاب میروید. خشکی را به خوبی تحمل میکند. 
تکثیر نسترن کوهی ازطریق بذر صورت میگیرد . برای تکثیر این گیاه در اواسط شهریور اقدام به کاشت دانه ها در خزانه های مخصوص کنید و بعد از پشت سر گذاشتن مرحله رویش ، اکنون یک نهال دارید ، آن را در فصل پاییز در زمین اصلی بکارید . قبل از انتقال نهالها به زمین اصلی مبارزه با علف های هرز ضرورت دارد.
نسترن کوهی ممکن است درطول رویش به عوامل بیماریزای قارچی مبتلا شود . سفیدک پودری ازبیماریهایی است که سبب ضعیف شدن گیاه میشود. 
برداشت:
زمان مناسب برای برداشت میوه هنگامی است که میوه سفت و به رنگ سرخ براق باشد. چنانچه میوه ها با سرما مواجه شوند ویا اینکه با تاخیر برداشت شوند قسمت گوشتی میوه نرم و به شکل خمیری در می آید، در این حالت میوه ها فاقد ویتامین ث و فاقد ارزش دارویی هستند . برداشت میوه های نارس نیز مناسب نیست . زیرا مقدار کمی ویتامین با خود دارد. پس از برداشت، میوه ها را از قسمت طولی بریده و پس از خارج کردن دانه ها آنها را تمیز کنید . میوه های تمیز شده را باید خشک و سپس به قطعات مناسبی تقسیم کرد. برای خشک کردن میوه از خشک کنهای الکتریکی استفاده کنید. دمای مناسب برای خشک کردن آنها 80-90درجه سانتی گراد است.  


مشخصات

آخرین جستجو ها